Jdi na obsah Jdi na menu
 


23. 2. 2020

2017

logo-pk.jpg

 
 
Realizováno z dotace Pardubického kraje 
Hamzovo arboretum učí umění vnímat 
1. vnímat všemi smysly
2. vnímat svět přenesený do arboreta
3. vnímat živou přírodu
1. Po stopách MUDr. Františka Hamzy
Máme velmi dobrou zkušenost s pořádáním akcí, jejichž hlavním cílem je zábavnou nebo soutěžní formou detailněji seznámit zúčastněné osoby s historií, prostředím parku a arboreta. Plánovaná akce Po stopách MUDr. Františka Hamzy provede zúčastněné deseti stanovišti, na kterých budou muset splnit nějaký úkol či zodpovědět otázku. Na akci budou pozvány základní školy a veřejnost a chceme představit  „hravé“ prostředí Hamzova parku a arboreta.

obrazek1.jpg  obrazek4.jpg

obrazek7.jpg  obrazek6.jpg

2. Doplnění Naučné stezky – Babiččina bylinková zahrádka
S ohledem na členství Hamzova parku a arboreta v Unii botanických zahrad ČR chce-me pomoci vedení HL trvale zlepšovat hodnotné a přátelské prostředí Hamzova parku a arboreta v rozšiřování „sbírkové hodnoty“ stromů a dřevin. V prolukách či na vol-ných místech vznikly v nedávné době objekty, obecně označované jako zahrádky: No-vosvětská zahrada, Východoasijská zahrada, Zahrádka slečny Diorové nebo Zahrádka miniatur. Na dvou terasách byly vysazeny Zahrádky na dlani. Babiččina bylinková bu-de využívána zejména při smyslové aktivizaci.
 
obrazek13.jpg  obrazek14.jpg

obrazek15.jpg obrazek16.jpg

obrazek17.jpg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3. Naučná vycházka - Tichý svět kůry O pomoc s upevněním cedulek na stromy jsme požádali dětské pacienty Hamzovy léčebny, kteří během dvou hodin připevnili více než šedesát tabulek na vybraných stromech Hamzova parku a arboreta.
 
ced1.png ced3.png

ced.png

 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář