Jdi na obsah Jdi na menu
 


22. 2. 2020

2018

logo-pk.jpg

Kdo byl MUDr. František Hamza - program pro školy i seniory

V letošním roce si Hamzova léčebna v rámci Hamzova roku 2018 připomíná významné datum – 150 let od narození profesora MUDr. Františka Hamzy.

Pro tento rok je připravena celá řada akcí, na kterých se bude Spolek přátel Hamzova parku a arboreta podílet také (příloha č. 1 – program Hamzova roku). Dnem 7. března (den Hamzova narození) bude vyhlášena soutěž Kdo byl MUDr. František Hamza, v které budou účastníci plnit různé úkoly, které budou předávány pomocí pracovních listů (příloha 2 - ukázka). Odpovědi nebo řešení jednotlivých zadání pak budou moci hledat při procházkách v Hamzově parku a arboretu. Vyplněné listy vhodí do zamčené schránky ve spojovací chodbě FAB, nebo je budou moci předat v Centru historie HL. Začátkem každého měsíce bude návštěvníky Centra historie vylosováno pět výherců, kteří získají drobnou odměnu z přírodnin a postoupí do druhého kola losování, které se bude konat v závěru roku. Pro základní školy z okolí bude „pátrání“ po odpovědi Kdo byl Hamza jednorázové.

obrazek1.jpg  obrazek2.jpg

obrazek3.jpg 

 obrazek1.jpg  obrazek2.jpg obrazek3.jpg

Doplnění naučné stezky o didakticky zajímavé prvky

rostl1.png  rostl2.png

rostl4.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

rostl.png

V souvislosti s Hamzovým rokem, především pak s ohledem na pokrokové smýšlení Hamzy v oblasti terapie, bychom chtěli pomoci Hamzově léčebně více rozpracovat zahradní terapii v co nejširší míře, zejména bychom rádi upřednostnily imobilní pacienty. Pomocí této části dotace bychom vyrobili  vozík rostlinkář, který by byl vybaven vším, co je nutné k výsadbě semínek  nebo přesazení sazeniček. Takto vybavený vozík zajede až do pokoje, přímo  k lůžku pacienta. Ležící pacient se tak bude moci pohodlně věnovat zahradničení. Máme několikrát ověřeno, že tato činnost naše pacienty baví, přináší jim radost (příloha č. 3 – výsadba Zahrádky na dlani) O vysazené rostliny také z velké části ochotně pečují.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář