Jdi na obsah Jdi na menu
 


5. 2. 2022

2021

Vzdělávání, výchova a osvěta v oblasti životního prostředí v Pardubickém kraji pro rok 2021

Z rozpočtových prostředků Pardubického kraje nám byla poskytnuta účelová neinvestiční dotace ve výši 20 000 Kč na realizaci projektu

č.48 „Zahradnictví skřítka Salátka - 1. etapa”   OŽPZ/21/72464

 

Zahradnictví skřítka Salátka - 1. etapa”

 

Charakteristika projektu: Další aktivita, kterou je vhodně zvolená zahradní terapie se stala vítanou a zajímavou činností pro všechny věkové skupiny pacientů. Navíc je pro ně i dobrým rozšířením ergoterapie, psychoterapie a pohybových aktivit. Soutěž „Co rostlina potřebuje k růstu” je nová interaktivní soutěž v rámci projektu Příroda na dosah a od prosince bude s ohledem na epidemiologickou situaci probíhat i online. Náročnost témat je rozlišena dle věku a do aktivit se zapojily nejen děti z mateřských a základních škol, ale i dospělí pacienti a veřejnost.

Průvodcem v této oblasti je skřítek Salátek, který hravou a poučnou formou přibližuje dětem i dospělým pěstování rostlin a péči o ně. Další aktivitou jsou tři mobilní záhony, které umožňují pohodlné pěstování a v současné době i zazimování užitkových bylin.

Pacienti i děti v rámci plánovaných aktivit vysévají rostlinky, o které starají a pozorují jak rostou, o svých pozorování si vedou záznam v Záznamníku badatele.

Část bylin se vysadí také v arboretu do vyvýšených záhonů nebo v koutku užitkových rostlin. V rámci zahradní terapie pěstujeme také rostliny pro podporu výzvy města Luže pro Krásnější Moravu poničenou tornádem, které místní sbor hasičů předá na Moravu na jaře 2022.

Období realizace projektu: 1. 6. 2021 - 31. 10. 2021.

obrazek1.jpgobrazek3.jpgobrazek5.jpgobrazek6.jpgobrazek7.jpgobrazek8.jpgobrazek9.jpgobrazek10.jpgobrazek11.jpgobrazek12.jpgobrazek13.jpgobrazek14.jpgobrazek15.jpgobrazek16.jpgobrazek18.jpgobrazek19.jpg